„Helyi adó-paradicsom” lehet Kisfüzes

2018. évtől kisebb „helyi adó-paradicsom” lehet Kisfüzes, hiszen az iparűzési adó mértékét 2 %-ról 1,4 %-ra csökkentette a Képviselőtestület.

Építményadó, telekadó, kommunális adó és idegenforgalmi adó nincs a kistelepülésen, ezért szeretné az Önkormányzat azokat a vállalkozókat idevonzani, akik a környező városokban adómaximumot fizetnek.

Kisfüzes község Heves megye észak-nyugati részén, Pétervására városától 5 km-re található. Megközelítése kizárólag Pétervására felől lehetséges. A legkisebb megyei település állandó népessége 140 fős (2017. január 1.). Földrajzi, és éghajlati elhelyezkedése miatt tiszta a levegője, melynek köszönhetően alkalmas a nyugodt kikapcsolódásra.

Kisfüzes jelentős fejlődés előtt áll. 2015-ben felújításra került a Művelődési ház, 2017-ben kiépült a telekommunikációs hálózat, Falugondnoki szolgálat kezdte meg működését, amely mellett új köztéri alkotások születtek. 2018. évben Európai uniós forrásból teljeskörűen újjáépül a községbe vezető bekötőút, korszerűsítésre kerül az orvosi rendelőt is magában foglaló Polgármesteri Hivatal épülete, és a közeljövőben szennyvízhálózat létesül.

A kistelepülés a fejlesztések segítségével, és vonzó természeti környezete kiajánlásával szeretne kitörni az elöregedés és a zsákfalu jellegből adódó bezártságából. Ennek leghatékonyabb forrása lehet a gazdaságélénkítés, a vállalkozás- és befektetőbarát helyi adózási környezet megteremtésével.

Kapcsolódó önkormányzati rendelet