Megnyílt a BARKA Kisfüzesi rendezvényporta

2023. június 17-én BARKA Rendezvényporta megnevezéssel került ünnepélyes átadásra a Kisfüzes, Ady Endre utca 9. szám alatt épült turisztikai létesítmény.

A település új, tetszetős tájházas épületegyüttesét Horváth László országgyűlési képviselő, Menyhárt Balázs polgármester és Csengeri Csaba a beruházó Equitum Castra Nonprofit Kft. ügyvezetője avatta fel a közel hetven fős érdeklődő jelenlétében.

A zöldmezős beruházással remélhetően egy igazán különleges rendezvényhelyszín nyitja meg kapuit. A BARKA Rendezvényporta szemet gyönyörködtető környezetben, térségünk természeti kincseit és a helyben élő hagyományok egyvelegét kínálja a helyieknek és az idelátogató vendégeknek.

A Rendezvényporta jelképe egy kis evezős bárkából (csónakból) kinövő fűzfavirágzat, a barka, amely természetes módon megformázva a turisztikai központ belső udvarát díszíti.

A fűzfa Kisfüzesnek és a község címerének központi szimbóluma, így a fűzfavirágzatról történő intézményi elnevezés egyúttal utalás a településre. Emellett a barka jelképe a megújulásnak, újjászületésnek is. A néphagyomány szerint az otthonunkban állított barkaág-csokor nem csupán vidámságot, tavaszi jókedvet és élénkséget csempész a falak közé, hanem egészséget és életerőt varázsol környezetünkbe, illetve távol tartja a gonosz erőket.

A bárka az özönvízből való megmenekülés jelképes hajója, de a víz – legyen az belvíz – beszivárgása ellen is véd szimbolikusan. Küzd az élet viharaival, hánykolódik az akadályokon, de a reményt és az életerőt kifejező barkával a fedélzetén nem merül el.

A tájházas épületegyüttesben található konferenciaterem rendezvények lebonyolításához, kiállításokhoz, Salvus-párás sószoba, bentonitos gyógyiszap és Parádi-víz az egészséghez, hordóba rejtett szauna és vizes dézsa a rekreációhoz, kemence és sparhelt a helyi ízek előállításához, kézműves porta és portéka bolt a tájjellegű emlékekhez, gyermekjátékok a családi kikapcsolódáshoz, pajta a szabadidős programokhoz.

A BARKA Rendezvényporta üzemeltetését a Kisfüzesi Önkormányzat többségi tulajdonában álló Equitum Castra Nonprofit Kft. végzi majd.

A BARKA Rendezvényporta megnyitásáról és az új létesítményről készült fotókat itt közöljük.

Az intézmény saját honlapját innen érhetik el.